15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ HALKIN İRADESİNE YÖNELİK BİR SUİKASTTIR

Ülkemiz neredeyse on yılda bir darbelerin yaşandığı bir ülke olmuştur. 60, 70, 80 derken 28 Şubat Post modern darbesi... Ergenekon, Balyoz ve nihayetinde 15 Temmuz 2016’da yaşanan kanlı bir darbe girişimi ile bu süreç noktalanmıştır. Ülkemiz maalesef bir üçüncü dünya ülkesi konumuna getirilmiştir. Yolgeçen hanı gibi her zaman darbeye müsait bir zemin kurgulanmıştır. Her darbe kendine uygun bir zemin ve gerekçe bulmuştur maalesef.

Bir zenginliğimiz olan Anadolu İrfanı toplumsal barışa ve iyiliğe önderlik edecek sağduyuya ve güçlü bir iradeye sahiptir. Halkın erdem ve vakarı, bir çok sorunun çözümünü en makul şekilde sağlamıştır. Lakin tepeden inme dayatmalar ve zorlamalar halkın bu ince karakterine zarar vermiş, tahrip etmiştir.

15 Temmuz darbe girişimini diğer darbeler gibi toplumun iradesine ve kaderine vurulmuş bir ihanet girişimi olarak gördüğümüzü ifade etmek isteriz. Onlarca insanımızın hayatına mal olan ve yüzlercesinin de yaralanmasına sebep olan bu talihsiz kanlı darbe girişimi asla unutulmayacaktır. Bu kanlı darbe girişiminde dahli bulanan her tür dahili ve harici unsurlar için gerekli olan en ağır müeyyideler mutlaka uygulanmalıdır. Ancak İbadet, ticaret ve ihanet olarak kategorize edilen bu müspet yaklaşımın da sekteye uğratılmadan titizlikle ayrıştırılarak uygulanması da toplumsal beklentimizdir.

Artık ülkemizin darbeler ile anılmasını istemiyoruz. Bunun için gerekli olan tedbirlerin alınması ve halkın iradesine ve inancına uygun anayasal bir düzenin sağlanması için toplumsal bir konsensüsün mutlaka sağlanması gerektiği inancındayız.

Sonuç olarak bu kanlı darbe girişimini şiddetle kınadığımızı beyan ederiz. Artık darbeler devrinin bitmesini, çocuklarımıza ve geleceğimize özgür ve bağımsız bir ülke bırakmanın gereklerini yerine getirme kaygısı ile çalışan bir sistem ve yönetim umduğumuzu, beklediğimizi ilan ederiz.

MAZLUMDER ADANA ŞUBESİ

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2019-07-15Yer ADANA 15 TEMMUZ 2019