28 ŞUBAT BİTMEDİ! HALEN SÜRÜYOR…

28 Şubat 1997 de irticayla mücadele bahanesiyle yapılan post modern darbe, Tarihimize kara bir leke olarak geçmiştir. O dönemde tek suçu Müslüman olmak olan insanlar tutuklanmış ve adil olmayan yargılamalar sonucu ağır cezalar verilmişti. Cezalarını insanlık dışı şartlarda çekip çıkmalarına rağmen 28 Şubatçılardan yakalarını halen kurtaramamışlardır.
MAZLUMDER Olarak, bugüne kadar defalarca yaptığımız basın açıklaması ve eylemlerde uzun süredir Cezaevi Söyleşileri başlığında devam ettirdiğimiz programlarda ifade ettiğimiz gibi 28 Şubat’ın bitmediği ve görünmez mağdurlar açısından bir zulüm mekanizması olarak devam ettiği gerçeği maalesef yine doğrulanmıştır.
5 Ocak 2000 tarihinde Bandırma Cezaevi'ne yönelik, tam da Müslümanlarla dalga geçercesine, Noel Baba olarak isimlendirilen F tiplerine geçiş operasyonu sırasında yaşananlara ilişkin isyan çıkarma, yangın çıkarma vb. suçlamalarla 33 kişi hakkında açılan davada verilen hukuksuz cezalar Yargıtay 9. Ceza Dairesi tarafından onanmıştır. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının bile usul ve esasa ilişkin bir takım nedenlerle bozma talep ettiği dosyanın alelacele ve bu yoğun gündem içerisinde onanması açık bir hukuksuzluktur.
Balyoz davasında hüküm giyen Korgeneral Korcan Polatsu'nun emriyle gerçekleştirilen Noel Baba operasyonunun gerçek mağdurları yargılanan masum insanlar iken, ceza yine bu masumlara kesilmiştir.
MAZLUMDER Ankara Şubesi yöneticisi Tayyar Tercan, Halil Kantarcı ve 14 yaşındayken tutuklanıp idamla yargılanan ve 10 yıl cezaevinde tutulan Yakup Köse’nin de yargılanarak ceza aldığı bu davanın tam da hukuk sistemindeki ve siyasi sistemdeki çarpıklıkların gün yüzüne çıktığı bugünlerde olmasını manidar buluyoruz.
28 Şubat yargılamalarında olaylar tersine gelişti. Dönemin cuntacıları ve destekçileri yargılandıkları mahkemelerden ceza almadan çıkarlarken, mahkemenin 13 yıl sonra verdiği karar 28 Şubat mağduru 33 kişinin evine ateş düşürdü. Verilen cezalar ise 7 ile 11 yıl arasında değişiyor.
28 Şubat darbecileri Faruk Köse’nin çocukluğunu çalmışlardı. Şimdi de kızlarımdan babalarını çalıyorlar.
MAZLUMDER olarak, söz konusu hukuksuzluğu kınadığımızı belirtirken, tekrar ifade ederiz ki:
28 Şubat bitmedi! Halen sürüyor…
28 Şubat’ın bitmesi demek, öncelikle halen devam ettiği anlaşılan 28 Şubat siyasi yargılamalarının yok addedilerek tutsakların serbest bırakılması ve zararlarının tazmini demektir…

Orhan GÖKTAŞ
                                                                                                MAZLUMDER Adana Şube Başkanı