ADANA İDAM ZULMÜNE SESSİZ KALMADI!

MISIRDAKİ İDAM KARARLARI HUKİKİ DEĞİL SİYASİDİR

İslam coğrafyasının birçok yerinde olduğu gibi, Mısırda da diktatör Mübarek rejimine karşı mısır halkının gösterdiği muhteşem direniş sonuç vermiş, bu direniş karşısında fazla dayanamayan ABD- İsrail kuklası Hüsnü Mübarek rejimi yıkılmış ve yerine Mısırhalkının özgür seçimiyle % 52 gibi bir oyla Muhammet Mursi Cumhurbaşkanı seçilmişti.

Ancak dünya emperyalizmi bu direnişi içine sindirememiş, Mısır halkının özgür iradesine saygı duymamıştır. Muhammet Mursi Mısır’ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı olmasına rağmen, seçildiği günden beri, Eski rejim kalıntısı olan bürokrasi, askeriye ve yargının direnişi ile karşılaşmış ve 3 temmuz günü de mısır genel kurmay başkanı general Sisi’nin yaptığı askeri darbeyle devrilmiş ve hapse atılmıştır.

Başta büyük şeytan ABD ve Şımarık çocuğu İşgalci Siyonist İsrail olmak üzere diğer kafir emperyalist güçlerin yapılan askeri darbeye, darbe bile dememeleri onların aymazlığını, iki yüzlülüğünü, zalimliğini bir kez daha ortaya koymuştur.

Bu kirli tezgah işgalci Siyonist İsrail’in güvenliği için yapılmış bir darbedir. Bu darbeye destek olan başta Suudi Amerika ve diğer körfez diktatörleri kendi akıbetlerinden ve sonlarının Mübarek gibi olmasından korktukları için destek olmuşlardır.

Bu darbe İslam coğrafyasında örgütlü İslami yapıların zayıflatılması, itibarsızlaştırılması, marjinal hale getirilmesi ve bu sayede söz dinleyen kukla yönetimlerin önünün açılması projesinin bir parçasıdır. Bangladeş’te Cemaati İslami yönetici ve mensuplarına yönelik yargı darbesi ile General Sisi darbesi aynı amaca hizmet etmektedir. Bangladeş’te Cemaati İslami’nin kapatılması kararı da İslam dünyasının en köklü siyasi hareketi olan İhvan’ınMısır’da kapatılması kararı ile aynı hedefi gözetmiştir.

Yaşanan bu sürecin ardından Mısır'ın "İstiklal Mahkemeleri" "şiddete teşvik ve karakollara saldırı suçlamasıyla" darbeye ve darbecilere direnen 529 kişiyi 25 Mart tarihi itibariyle idama mahkûm etmiştir.

İdam cezası verilmiş insanların gerçekte tek suçları (!) darbeye direnmeleri ve halkın iradesine sahip çıkmalarıdır.

Kurucu liderleri Üstat Hasan el Benna şehit edilmiş, öncülerinden Üstat SeyyidKutub ve onlarca arkadaşı idam edilmiş, binlerce üyesi infaz edilmiş olan İhvan hareketinin yok edilememiş olması, darbeci zalimlerin bu çaresiz çırpınışının da sonuç getirmeyeceğini göstermektedir.

Bu kararlar hukuk normlarıyla hiçbir şekilde örtüşmediği gibi tamamıyla siyasi kararlardır. Evrensel hukuk ölçütlerine göre gayri meşru hükmünde olan kararların uygulanması halinde insanlık tarihine yeni bir leke eklenecektir.

Mısır darbe yönetimine destek veren başta büyük şeytan ABD ve Şımarık çocuğu İşgalci Siyonist İsrail ve batılı ülkeler olmak üzere bütün ülkeler, bu idamların gerçekleşmesi durumunda cinayetlerin ortağıdırlar.

Bütün kışkırtma ve provokasyonlara rağmen şiddeti reddederek sivil direnişini sürdüren ve katliamlara rağmen şiddete yönelmeyeceğini açıklayan İhvanı Müslimin Hareketi bütün dünyaya bir ahlak ve direniş dersi vermektedir. İhvanı Müslimin Hareketini bu izzetli, vakur duruşu sonuna kadar muhafaza etmeye davet ediyoruz.

Birleşmiş Milletler, İslam İşbirliği Teşkilatı, Avrupa Birliği, Arap Birliği ve diğer uluslarüstü organizasyonları ve insan hakları örgütlerini; idam kararlarına karşı tepki vermeye, bu kararların uygulanmaması için gerekli adımları atmaya, siyasi ve ekonomik baskı uygulamaya davet ediyoruz.

Zalim elbette zalimliğini yapacaktır. Önemli olan bu zülüm karşısında bizim ne yaptığımızdır. Yapılan zulme sessiz kalarak onaylayıp, dilsiz Şeytan mı olacağız? Yoksa o zulmü ortadan kaldırmak için çalışacak mıyız?

Biz Türkiyeli Müslümanlarolarak Adana’dan şu anda burada bulunan 45 sivil toplum kuruluşu olarak sesleniyoruz:

Ey zalimler, ey kafirler, ey diktatörler biz sizi iyi tanıyoruz, ne yaptığınızı ve ne yapmaya çalıştığınızı iyi biliyoruz ve diyoruz ki:

Zulüm var oldukça biz var olacağız.

Nerede bir zulüm varsa biz orada ve onun karşısında olacağız.

Kim olursa olsun zalime karşı mazlumun yanında olacağız.

Bunun için ödememiz gereken bir bedel varsa kanımızın son damlasına kadar ödemeye hazırız.

DESTEK VEREN SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI

1-ADANA İNSANİ YARDIM DERNEĞİ (ADYAR)

2-ADANA GENÇ EĞİTİMCİLER DERNEĞİ (AGED)

3-TÜM GÖNÜLLÜLER VE İ.HATİP MEZUNLARI DER. (TÜGİMDER)