BİR YIL DAHA BİTERKEN 28 ŞUBAT ZULMÜ DEVAM EDİYOR!
28 Aralık 2018
BİR YIL DAHA BİTERKEN
28 ŞUBAT ZULMÜ DEVAM EDİYOR!
MAZLUMDER olarak çok sayıda kişi ve kurumun desteğiyle 2018 yılı boyunca 28 Şubat mahpuslarının halen devam eden mağduriyetlerinin giderilmesi için Türkiye genelinde cezaevi ve adliye önlerinde, meydanlarda ve dernek binalarımızda haftalık ve aylık toplantılar düzenledik, mağdurları dinledik, basın açıklamaları yaptık. Her bir eylemde, “28 Şubat Siyasi Yargı Kararları İptal Edilsin!” ve “28 Şubat Mahpusları Derhal Serbest Bırakılsın!” talebini dillendirerek halen devam eden zulmün sonlandırılması çağrısında bulunduk.
Bir yıl daha geçerken bir takım istisnalar dışında bu konuda herhangi bir adım atılmadığı gibi, gündeme gelen af ya da şartlı tahliye indirimi mahiyetindeki düzenlemelerde de 28 Şubat mahpuslarının kapsam dışı bırakıldığını gözlemledik.
Teşebbüsün ötesine geçip gerçekleşmiş bir darbe olarak gündemimize oturan 28 Şubat Darbesi halen insan öğütürken, 20-25 yıllık mahpusların aileleri cezaevi yollarında süründürülürken, çocuklar babasız büyümek, anneler çocuklarına hasret bir ömür sürdürmek zorunda kalırken bir yılı daha geride bırakıyoruz.
90’lı yıllardan bugüne Türkiye ve dünyada çok şey değişmiş, rejimler yıkılıp rejimler kurulmuş, heyacan uyandırıcı devrimler ve halk hareketleri yaşanmış, işgaller ve darbelerle toplumlarımız baskılanmaya ve son yaşadığımız darbe girişimi ile 28 Şubat tekrar hortlatılmaya çalışılmıştır. Bütün bu değişimler karşısında değişmeyen bir zulüm olarak yargıdan kaynaklanan zulümler devam etmiştir.
Defalarca vurguladığımız üzere kendilerini tutuklayanlar tutuklu hale geldiği halde af talebinde bulunmayan, vakur ve onurlu bir duruşla haklarını arayan bu insanların ve ailelerinin hak taleplerine kulak vermek ve gereğini yerine getirmek, açıktır ki başta yargı, iktidar ve TBMM olmak üzere herkesin üzerine düşen önemli bir görevdir.
28 Şubat’ın brifingli yargısının kararlarıyla hapsedilen mazlumların tahliyesi; 28 Şubat’ın tahkim ettiği zemine basarak büyüyen birifingli, andıçlı ve talimatlı yargı kararlarıyla hapsedilen hemen her çevreden mazlumun tahliyesi; birifingli, andıçlı ve talimatlı yargı yargı zemininde oluşan önyargılarla oluşturulan içtihatlarla ve halen devam eden yargı zulümlerinin artık son bulması gerekmektedir.
MAZLUMDER olarak,
- 28 Şubat Siyasi Yargı Kararları İptal Edilsin!
- 28 Şubat Mahpusları Derhal Serbest Bırakılsın!
talebimizi bir kez daha vurgularız.
MAZLUMDER
FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2018-12-29