İNSAN HAKLARI OKULU MEZUNLARI SERTİFAKALARINI ALDI

Mazlumder Adana Şubesi İnsan Hakları Okulunun 2. Mezunlarına sertifikalarını yapılan bir törenle takdim etti.

İlki geçen yıl yapılan eğitim çalışmasının bu yılki dersleri, Araştırmacı-Yazar Hüseyin Acarlar, İlahiyatçı- Yazar Mustafa Yıldız, Edebiyatçı Yazar Mustafa Ökkeş Evren, Ç.Ü Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Çeker, Mütefekkir-Yazar Abdulaziz Tantik ve Araştırmacı-Yazar İrfan Can Tarafından verildi.

Sertifika töreninde kısa bir konuşma yapan Mazlumder Şube Başkanı Orhan Göktaş;” Asl olan insan haklarının ihlal edilmemesidir, yaptığımız eğitim çalışmalarında hak arama bilincinin yanında insan haklarına saygılı bir toplum oluşturmayı amaçlıyoruz. İnsan Hakları Okulu mezunlarından beklentimiz birer ‘İnsan Hakları Aktivisti’ olmalarıdır. Sloganımız ‘Kim Olursa Olsun Zalime Karşı, Mazlumun Yanında’ olmaktır. Sizlerin de bu bilinçle birer insan hakları savunucusu olmanızı umuyorum dedi.

Ders hocalarında İrfan Can söz alarak; “Mazlumderin bu çalışması böyle küçük salonlarda değil daha geniş kitlelere hitap edecek şekilde yapılmalıdır. Toplumun bu çalışmalardan haberi olmalıdır” dedi.

İlahiyatçı- Yazar Mustafa Yıldız ise; Mazlumderin gücü örgütlü yapısından gelmektedir. İnsan haklarını kamuoyuna sunmasından gelmektedir. Bir haksızlık gördüğünde bunu deşifre etmesinden gelmektedir. “ dedi

Sertifikasını alan katılımcılar da “eğitimin oldukça verimli geçtiğini, derslerde çok şey öğrendiklerini ve artık olaylara eskisinden farklı bir bakış açısı ile baktıklarını, eğitimlerin devam etmesi gerektiğini” vurguladılar.

MAZLUMDER BASIN BİRİMİ

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2015-04-21