İNSAN HAKLARI OKULU’NUN İLK DERSİ VEDAT KAHYALAR’DAN

Kısa adı MAZLUMDER olan İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği Adana Şubesi “İnsan Hakları Okulu” başlattı.

Vedat Kahyalar, Mustafa Yıldız, Abulaziz Tantik, Sami Kilinçli, Şadan Uzun, Ali Çaldır gibi yazar ve akademisyenler tarafından verilecek dersler sonunda katılımcılara insan hakları okuluna katılım sertifikası verilecek.

1 mart 16 nisan tarihleri arasında devam edecek okul ’da ilk dersi daha önce MAZLUMDER Adana şube başkanlığı da yapmış olan Vedat Kahyalar verdi.

Vedat Kahyalar ilk derste MAZLUMDER’in Tarihçesi ve Felsefesini anlattı.

MAZLUMDERİN “kim olursa olsun zalime karşı mazlumun yanında” sloganıyla 28 ocak 1991 yılında 54 kişiyle kurulduğunu söyleyen Kahyalar,  MAZLUMDER devletten, siyasi pati ve gruplardan bağımsız çalışan bir insan hakları örgütüdür.

MAZLUMDER insanın insan olarak yaratılmasından dolayı doğuştan bir takım haklara sahiptir ve bu hakları hiçbir gücün hiçbir gerekçeyle ortadan kaldırılamayacağına inanmaktadır. Kişinin bu haklarını özgürce kullanabildiği sürece insan onuruna yaraşır bir hayatı sürdürebileceğini kabul etmektedir.

Bu temelden hareketle, insan haklarını insan haysiyeti ve adalet ilkeleriyle bağdaşmayacak surette sınırlayan, siyasal, ekonomik, sosyal, hukuki, psikolojik, kültürel ve fiili her türlü girişimi insan hakları ihlali ve “zulüm” olarak görmektedir dedi.

MAZLUMDER Adana şube başkanı Orhan Göktaş ise, bu okulu açmamızdaki gaye insanımıza insan hakları bilici vermektir. Sahasında yetkin isimlerin eğitimci olarak katıldığı program çerçevesinde, insan hakları denilen olgunun tarihsel ve kavramsal analizi ile referansları ve insan haklarına ilişkin farklı teoriler ve eleştiriler işlenecektir. Bu anlamda geçmişte olduğu gibi bugün de insanlığın ihtiyacı olan hak, hukuk, adalet, özgürlük gibi olgular üzerinde durularak bu konularla ilgili kişilerin tespit edilip, yetiştirilmesi amaçlanmaktadır şeklinde konuştu.

MAZLUMDER ADANA ŞUBESİ BASIN BÜROSU

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2014-03-04