“MAVİ MARMARA” DAVASINDA KAÇAK SANIKLAR HAKKINDA TUTUKLAMA KARARI VERİLDİ! KAÇAK SANIKLAR KIRMIZI BÜLTENLE ARANACAK!

“MAVİ MARMARA” DAVASINDA KAÇAK SANIKLAR HAKKINDA TUTUKLAMA KARARI VERİLDİ!

KAÇAK SANIKLAR KIRMIZI BÜLTENLE ARANACAK!

MAZLUMDER avukatları tarafından da takip edilen, İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmekte olan, “Mavi Marmara” davasında 4 üst düzey İsrailli komutan kaçak sayılarak haklarında yokluklarında tutuklama kararı verilmiştir.

Mavi Marmara gemisi başta olmak üzere Gazze'ye yönelik ambargonun kırılması için Türkiye’den yola çıkan filodaki gemilere 31 Mayıs 2010 tarihinde yapılan korsan saldırıda 10 kişi şehit olmuştu. Yine bu saldırıda, emir komuta zinciri içerisinde insanlara işkence ve kötü muamele yapılmış, yüzlerce insan yaralanmış, filodaki bütün insanlara keyfi gözaltı ve tutuklama işlemi uygulanmış,  insanların para ve eşyaları gasp edilmiş ve çalınmış, gemiler kaçılarak alıkonulmuştu.

Bütün bu suçlarla ilgili olarak dönemin Genelkurmay Başkanı, Deniz Kuvvetleri Komutanı, Hava Kuvvetleri Komutanı ve İstihbarat Başkanı hakkında açılan davanın 6. duruşmasında bu 4 sanık hakkında; kaçak olmaları hasebiyle yokluklarında TUTUKLAMA kararı verilmiş, tutukluluğun yerine getirilmesi için YAKALAMA kararı çıkartılmış ve yakalama kararının uluslararası alanda da infazını sağlamak üzere KIRMIZI BÜLTEN çıkartılmasına karar verilmiştir.

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2014-05-28