MAZLUMDER ADANA ŞUBESİ MÜLTECİLERLE İLGİLENMEYE DEVAM EDİYOR

Adana Mülteci Kabul Barınma Ve Geri Gönderme Merkezinde tutulan mültecilerin sorunlarını dinlemek ve yerinde görmek için Adana Mazlumder şube başkanı Orhan Göktaş, Uluslar Arası Mülteci Hakları ve Mazlumder avukatlarından Ali Çaldır ve Mazlumder Adana şube eski başkanlarından Avukat Halis Yetkiner ile birlikte ayrı ayrı zamanlarda ziyarette bulundu.
Konu ile ilgili Şube başkanı Orhan Göktaş Mazlumder olarak 30 Haziran 2014 tarihinde söz konusu merkez ile ilgili bir gözlem raporu yayınlamıştık, burada tutulan mültecilerin sorunlarını dile getirmiştik. Ziyaretlerimizde bu süre zarfında burada bir iyileşme olup olmadığını ve insan hakları açısından mültecilerin durumlarını gözlemledik. Şu anda merkezde 33 mülteci bulunuyor, görüştüğümüz Uygur mülteciler, buraya 15 gün önce getirildiklerini giyim, yatak, gibi sorunlarının olmadığını ve iki öğün yemek verildiğini dile getirdiler. Ziyaretlerimizde buradaki memurların bize gösterdiği nezaketten ve mültecilere olumlu yaklaşımlarından ötürü özellikle teşekkür ediyorum şeklinde konuştu.
Av. Halis Yetkiner ise Mazlumder olarak mültecilerin sorunlarıyla ilgilenmekteyiz, onların karşılaştıkları hukuki ve insani sıkıntıları gidermeye çalışıyoruz dedi. Gözlem raporumuzda yer alan yemek konusu kısmen giderilmiş, daha önce bir öğün yemek verilirken bu iki öğüne çıkarılmış. Bunun üç öğüne çıkarılması gerekiyor. Bu konuda memur arkadaşlarımız ödeneğin yetersiz olduğunu söylediler, biz gerekli girişimlerde bulunup yemeği üç öğüne çıkarılması için çaba harcayacağız, daha da olmazsa kendi imkânlarımızla bir öğün yemek de biz vereceğiz dedi.
                                                                                          MAZLUMDER Adana Şube Basın Bürosu
FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2014-10-23