TERÖRÜN HER TÜRLÜSÜNÜ LANETLİYORUZ

Pazar günü Ankara Kızılay'da saat 18.45 sıralarında, seyir halindeki bomba yüklü bir araç, Güven Park'taki otobüs duraklarının olduğu bölgede patlatıldı. Patlama sonucunda şu ana kadar 37 kişinin hayatını kaybettiği ve 125 kişinin yaralandığı açıklandı.

Son altı ay içinde Ankara'da 3 saldırı gerçekleşti. 10 Ekim 2015'teki saldırıda 97 kişi, 17 Şubat 2016 tarihindeki saldırıda ise 29 kişi hayatını kaybetmişti. Ve tarihler 13 Mart 2016'yı gösterirken Ankara son altı ay içinde 3. büyük saldırıyla karşı karşıya kaldı.

Bu olaylarda vefat eden tüm kardeşlerimize Allahtan rahmet, kederli ailelerine sabır ve metanet diliyoruz. Yaralı kardeşlerimize de Allahtan acil şifalar diliyoruz.

Bir ülkenin başkentinde altı ay içerisinde taşeronlar eli ile sivil hedeflere yönelik üç bomba patlatılıyorsa bu şu demektir:

Bu ülkeyi de orta doğudaki diğer ülkeler gibi karıştırmak, kargaşa ortamı oluşturmak, siyasi, ekonomik ve sosyal dokusuna müdahale etmek istendiği açıktır. Küresel emperyalist terör odakları birinci elden yapamadıklarını taşeronlarının elleri ile yapmaya gayret etmektedirler.

Bu patlatılan bombaların hedefi bu milletin birliği, beraberliği, huzuru ve kardeşliğidir. Ülkenin istikrarsızlaştırılması için patlatılan bu bombalar ile infialler oluşturmak istenmektedir. Ama bu ülke insanı buna izin vermeyecektir. Bizlere düşen bu karanlık mihraklara karşı sağduyulu, birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmek ve kirli ellere fırsat vermemektir.
Ankara'da meydana gelen ve onlarca insanın hayatına kasteden terör saldırısını, hedefine ve sahibine bakmaksızın, şiddetle kınamak insani bir yükümlülüktür. Amacı ne olursa olsun, hangi ideolojik, ya da stratejik hedefler için yapılmış olursa olsun, bütün terör eylemlerini lanetlenmek İnsani ve İslami bir sorumluluktur. Bu eylem, doğrudan doğruya barışa, geleceğimize, toplumsal huzura karşı yapılmış vahşice bir katliamdır.
En temel insan hakkı olan yaşam hakkını doğrudan hedef alan bu saldırıyı, faillerini ve planlayanlarını lanetliyoruz. Bu saldırı ile her kim hangi sebeple yapmış olursa olsun açıkça insanlığa karşı bir suç işlemiştir. Doğrudan masum insanların canına kast ederek elde edilecek hiç bir ulvi netice olamaz.

AS Platform olarak;
Bütün yetkililere de buradan seslenmek istiyoruz. Olayın bir an önce açığa kavuşturulmasını, faillerin ve planlayanların belirlenip en kısa sürede yargı önüne çıkarılmasını, olayda ihmal ve kusuru bulunan kamu görevlilerinin de tespit edilmesi ve gerekenin yapılmasını kamuoyu adına talep ediyoruz.
Bir kez daha saldırıda vefat edenlere Allahtan rahmet, ailelerine ve tüm halkımıza başsağlığı ve sabır, yaralananlara acil şifalar diliyoruz.

İnsanların hayatlarına kasteden şiddet eylemlerini gerçekleştirenleri, onları destekleyen, cesaret veren, cana ve mala kasteden kişileri ve bu alçak saldırıları lanetliyoruz. 16.03.2016 ADANA SİVİL TOPLUM PLATFORMU

AS PLATFORM ÜYESİ KURUMLAR

1- MAZLUMDER ADANA ŞUBE

2- ADANA İNSANİ YARDIM DERNEĞİ (ADYAR)