"Kamu gücü, ötekileştirici nitelikteki eylemlerden sakınmalıdır."

Tunceli ili Pülümür ilçesindeki dağın yamacına güvenlik güçleri tarafından "Ne Mutlu Türküm diyene" yazının yazılmasını ve tamamlanmasını gösteren drone video kaydı Tunceli Valisi Tuncay Sonel tarafından belli bir siyasi görüşü çağrıştıran müzik/şarkı eşliğinde paylaşılmış, TRT de bunu övgüyle haber yaparak duyurmuştur.
Türkiye Cumhuriyeti tarihi göz önüne alındığında, böyle yazıların ülkenin doğu bölgesindeki dağlara yazılmış olmasının toplumsal barışa hizmet etmeyeceği, yakın tarihin acılarını çağrıştıracağı açıktır.
Askeri darbelerden sonra uygulanan ancak 2000’li yıllardan sonra vazgeçilen bu uygulamanın yeniden terörle mücadele aracı olarak benimsenmiş olmasının, bölge halkının aidiyet duygusunu zaafiyete uğratacağı, kardeşlik duygusuna halel getireceği, son kırk yıldır yaşananlar göz önüne alındığında kaçınılmazdır.
Farklı etnik unsurların da yaşamakta olduğu Türkiye’de, bir arada yaşama iradesini güçlendirmek için eşit vatandaşlık kimliği yerine “ırk üstünlüğü” temelli bir politikanın ve etnik temelli söylemlerin kimseyi mutlu etmeyeceği ve duygusal kopuşlara kapı aralayarak terörü körükleyeceği açıktır.
Mazlumder Adana Şubesi olarak; Toplumsal barışa ve birlikte yaşama iradesine katkı sunmayan bu şekildeki bir yazının dağlara yeniden yazılmasından vazgeçilmesi ve yazılmış olan yazıların da silinmesini talep ediyoruz

MAZLUMDER ADANA ŞUBESİ

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2020-05-04Yer ADANA